18-Dec

Design, UX

Dagens designtips

Dagens designtips er en artikkelserie hvor forskjellige designere fra Bekk snakker om jobben de gjør, hvilke utfordringer de møter på, og kanskje kommer med et lite tips.

3 min read

·

By Siri Olsen Corneliussen

·

December 18, 2022

Hvem er jeg?

  • Siri
  • 36 år gammel
  • Fra Ålesund
  • Studerte interaktivt design på NITH
  • Har jobbet som designer siden 2011

At jeg endte opp som designer var egentlig litt tilfeldig. Jeg tok litt ulike årsstudier før jeg søkte meg inn på Geografiske Informasjonssystem (GIS), men det var for få søkere og jeg måtte finne på noe annet. Jeg har alltid vært interessert i å fikle på PCen og tilfeldigvis kom jeg over en skole i Oslo som hadde noe som het “interaktivt design”. Etter et besøk på åpen dag så satte jeg kursen mot Oslo i 2008 og har ikke sett meg tilbake siden.

Etter 10 år som inhouse designer i finansbransjen så gikk jeg i fjor over “til den andre siden” og ble konsulent i Bekk. Siden da har jeg vært ute på oppdrag hos Statens Vegvesen, der jeg jobber med å gjøre hverdagen til de som drifter og vedlikeholder vegene våre bedre.

Hva gjør jeg (og hvordan)?

Det siste året har vært utrolig spennende! Å komme inn i et helt nytt domene har vært både utfordrende og gøy. Dagene har bestått i å samle innsikt gjennom intervjuer og observasjon av de vi skal gjøre hverdagen bedre for. De sitter på et stort ansvar, har en svært travel hverdag og er innom mange ulike programmer og systemer hver eneste dag. For å unngå å gi de “nok et system” de skal ta i bruk har det vært viktig for oss å finne små gevinster som kan gi verdi, heller enn å løse “alt” på en gang.

Nettopp det at de vi skal hjelpe er så opptatte har vært en utfordring. Når den du skal intervjue plutselig må rykke ut på veien eller at en værhendelse gjør at ikke dagen går som planlagt og hele kalenderen ryker har gjort at vi har måttet være fleksible. Både med hvor og når vi intervjuer og observerer, men også fleksible på hva vi snakker om. Det som var viktig for en uke siden kan plutselig være uviktig den neste. Oppe i alt dette så er det min rolle som designer å klare å se sammenhenger og det store bildet på tvers av intervjuene og observasjonene vi gjør. Ved å dokumentere funnene fra samtalene i Notion og Miro har vi klart å lage oss et bilde av hverdagen til brukerne våre som gjør det enklere å se smertepunkter som de kommer borti. Disse smertepunktene har vi delt opp i små og store gevinster, der vi har tatt tak i de små først, samtidig som vi ser mot et større mål. Noen av smertepunktene/gevinstene har vært utenfor vårt mandat, disse har vi delt videre til andre i organisasjonen slik at andre kan ta tak i de.

Hvilket tips ville jeg gitt meg selv i starten av oppdraget?

Det er ikke sikkert du trenger å lage en fancy digital løsning, av og til kan faktisk en excel-mal være det som skal til 😅

Read more from 18-Dec

Up next...

Loading…

Loading…

Join in the holiday cheer and count down to Christmas with us!

I would like updates:
Your email will only be used for these advent calendar updates during the holiday season. They will never be sold or shared with third parties.