20-Dec

Design, UX

Dagens designtips

Dagens designtips er en artikkelserie hvor forskjellige designere fra Bekk snakker om jobben de gjør, hvilke utfordringer de møter på, og kanskje kommer med et lite tips.

3 min read

·

By Mari Solem Talmoen

·

December 20, 2022

Hvem er jeg?

  • Mari
  • 24 år gammel
  • Fra Oslo
  • Studerte Industriell Design på NTNU
  • Jobbet som designer i 4 måneder

Hvorfor ble jeg designer? Jeg valgte å bli designer fordi jeg alltid har hatt en interesse for det kreative, samtidig som jeg var glad i realfag på skolen. Jeg har aldri vært den som har vært mest kreativ i den tradisjonelle betydningen av ordet, men problemløsning har jeg syntes har vært interessant. Designlinjen på NTNU passet meg derfor bra da jeg fikk kombinert kreative og tekniske fag.

Hva gjør jeg (og hvordan)?

Jeg jobber på en intern tjeneste som heter Atlas. Dette er en faghub som samler faglig innhold som vi i Bekk syntes er bra. På siden finnes det innhold som folk i Bekk har produsert, men også eksternt innhold som noen har ønsket å dele med andre i Bekk. Dette har vært en av flere tjenester som jeg har hatt gleden av å jobbe med siden jeg startet i Bekk i august. Det som gjør det spesielt interessant å jobbe med Atlas, er at det er en tjeneste med stort potensiale. Samtidig er det en relativt ny tjeneste, som fortsatt trenger å finne ut akkurat hva den ønsker å være. Det har vært veldig spennende å jobbe med Atlas, men nå skal jeg snart bevege meg videre på nye eventyr.

Det som til tider har vært utfordrende er når det er store tekniske oppgaver som skal utføres. Da kan det fort skje at jeg som designer havner langt foran resten av teamet og jobber med oppgaver som vi ikke vet når kommer til å bli utviklet. Dette har blitt spesielt tydelig nå i det siste, da jeg er i en fase der jeg er på vei ut av prosjektet. Da har jeg innsett at å jobbe slik at jeg ligger flere uker foran teamet mitt ikke er det som er mest verdifullt. Hvordan løsningen blir kan fort ha endret seg før de kommer til oppgavene jeg skisserer. Jeg har derfor prøvd å legge bort trangen til å fylle opp backloggen med masse oppgaver før jeg beveger meg videre til neste oppdrag, og heller jobbe sammen med utviklerne om oppgavene som vi løser nå, og ikke alene med oppgavene som kommer frem i tid.


Hvilket tips ville jeg gitt meg selv i starten av prosjektet?

Designere kan også par-programmere! Noe av det jeg har lært mest av denne høsten er å sitte sammen med utviklere å designe direkte i løsningen. Det er ikke alltid like lett å se for seg hvordan noe vil se ut, uansett hvor detaljerte skisser du lager i Figma. Da er det best å heller jobbe der skjer, rett i løsningen!

Read more from 20-Dec

Up next...

Loading…

Join in the holiday cheer and count down to Christmas with us!

I would like updates:
Your email will only be used for these advent calendar updates during the holiday season. They will never be sold or shared with third parties.