15-Dec

Design, Product development

Hvordan samarbeider vi? Del 2

Hva skal til for å få et godt samarbeid mellom produkteier og designer? Og et godt samarbeid i teamet?

2 min read

·

By Lene Valderhaug Bakke, Linn Harbo Dahle, Siri Olsen Corneliussen

·

December 15, 2022

Vi digger å jobbe tett med produkteiere! Det er essensielt for å få produktteamet til å fungere godt. Produkteier er ofte en supergod støttespiller for det brukersentrerte perspektivet. Men noen ganger fungerer samarbeidet mellom UX-designeren og produkteieren ikke like godt.

Hva påvirker dette samarbeidet? Når blir det bra og når blir det krise? Vi har samlet noen refleksjoner etter en diskusjon mellom flere UX-designere i Bekk.

Del 2 av 4

Å snakke med (og ikke om) den du irriterer deg over 😬🤭🫣

Kommunikasjon er vanskelig! Det kan oppstå uenigheter mellom f.eks. produkteier og designer. Uenigheter kan være bra for å skape de beste løsningene.

Det er jo en grunn til at vi jobber tverrfaglig — vi skal ta med ulik bagasje og synspunkter inn i produktutviklingen. Vær åpen og ærlig rundt synspunktene dine, og ta tid til å diskutere det som skurrer. Vis og forklar resonnementet, og ikke bare kom med konklusjonen.

Unngå “paradise hotel”-kommunikasjon. Med dette mener vi: unngå å ta opp problemstillinger med alle andre enn med de som faktisk er uenig med deg. Vi har alle erfaring med at vi etter et møte har vært frustrert og gått til våre “allierte” (f.eks. en i teamet, en venn, personalansvarlig) for å lufte frustrasjonen. Det kan være godt å lette på trykket, men vær bevisst på at det ikke er produktivt i den faktiske diskusjonen, med mindre du får tips til hvordan du bør ta tak i problemstillingen videre.

  • Hvem går du til når du ønsker å lufte utfordringer i hverdagen?

  • Noe som kan hjelpe er å prøve å forstå hvorfor dere egentlig er uenige, og så ta det opp med den det gjelder.

Vårt tips: Unngå “paradise hotel”-kommunikasjon!