24-Dec

From all of us, to all of you a very merry Bekk.Christmas!

Det er femte året vi gjennomfører Bekk Christmas, men det er første året vi har samlet hele fagmiljøet under én paraply. Og for et fagmiljø det er. Folk har poddet, progget, skrevet om fag, personlige erfaringer, tutorials, kakeoppskrifter – for en vanvittig fin bredde vi har hos folka våre!

6 min read

·

By Vikki Walle-Hansen, Kristofer Giltvedt Selbekk, Ola Claussen, Kirstine Gyring

·

December 24, 2021

Vi i julegjengen, som i år har stått for orkestreringen av det hele, har hatt en fantastisk reise gjennom de siste månedene. Og i dag, på selveste juleaften vil noen av oss dele med dere vår toppliste over hva vi har hatt mest glede av med årets julekalender.

Kristofer Selbekk Julegeneral, Mr. Delingskultur og Allvitende Bekker

Topp 2 favoritter fra julekalenderen:

  • Da gruppearbeidet vart digitalt
  • Subscription Pattern with Compound Components

Det beste med årets julekalender:

Gleden av å dele

Det å dele noe man har lært, oppleves ofte som veldig givende. Om det er noe man akkurat har lært seg, eller noen refleksjoner basert på ti år i bransjen, så føles det alltid gøy å få tilbakemeldinger på det man har levert. Allikevel så er det mange som ikke tør. Det er overraskende vanlig å tro man ikke sitter på kunnskapsom andre ikke gjør, selv om det motsatte er tilfellet.

Bekk Christmas er en plattform som gjør deling mer tilgjengelig for flere Bekkere enn noen gang. Over de siste 5 årene har vi delt over 750 artikler, podcaster, tutorials og workshops. Vi har fått bidrag fra både administrerende direktør og nyansatte, og folk som bidrar én gang, bidrar gjerne igjen. Å dele som en del av en stor, divers gjeng gjør det hele litt mindre skummelt, og får folk som vanligvis sitter på gjerdet til å hoppe ned og publisere.

Synergien av et mangfoldig fagmiljø

Bekk har siden vi starta i 2000 skilt oss ut ved å samle teknologi, design og strategi under ett tak. Den synergien vi merker når forskjellige fagmiljøer samarbeider, kan være skikkelig inspirerende!

Bekk Christmas er organisert av en liten gjeng ekstremt talentfulle fagfolk fra alle deler av Bekk. Det å kunne se hvordan nye idéer skapes, bygges videre på og puttes ut i den virkelige verden på løpende bånd er intet mindre enn inspirerende.

Det er ikke bare gjennomføringen som er tverrfaglig – i år samlet vi artikler fra hele fagmiljøet under én paraply. Det gjør at du kan utforske et spekter av forskjellige, sammenkobla fagfelt, uten å føle at du må velge en "UX-kalender" eller en podcast om innovasjon. Av og til handler innholdet vårt om alt sammen på samme tid.

Ola Claussen – King of design og inspirasjons-coach

Topp 2 favoritter fra julekalenderen:

Det beste med årets julekalender:

Lære ved å lage noe

Jeg har alltid vært en dårlig student når det kommer til bøker og "lesing". De tingene jeg kan best er ting jeg har lært gjennom praktiske prosjekter eller ved å lære bort og forklart til andre. Teamer som jeg har måtte dobbelsjekke, lage presentasjoner om, og tenke gjennom hvordan man skal kommunisere til fremmede. En gang i året så dukker det en gyllen mulighet til å gjøre dette i Bekk. Julekalenderen er et faglig fristed for å lære enda mer ved at man kan lage noe til andre! En faglig julegave 🎁

Et utgangspunkt for drøfting

Det å høre andre sine meninger og tolkninger. Det å kunne være enig eller uenig. Det å kunne bli overbevist av noen og lære nye ting. Endre mening fordi man endelig har forstått noe man trodde man forstod fra før. Det at andre deler av sine faglige tanker og kunnskap er i mitt hode bare en start på en faglig drøfting. Om jeg synes det er bra, dårlig, nytt eller gammelt, har ikke så mye å si, for det dukker opp tanker og drøftinger som jeg lærer noe av hver gang.

Kirstine Gyring - Dronning av god stemning og Oppdrag(else)sleder

Topp 3 favoritter fra julekalenderen:


Det beste med årets julekalender:

Nisse på taket og lavterskel julemoro får folk med!

Den 26. Oktober stod det en 10 meter høy julenisse på taket av kontoret vårt. Det var signalet om at Julekalenderen var i gang! Ordet spredde seg, og omtrent 70 bekkere troppet opp på Skuret for å bli med på kickoff for julekalenderen. Noen var helt nye til kalenderen, mens andre hadde bidratt tidligere år. Jeg opplevde at alle hadde til felles en veldig nysgjerrighet for hva som skulle skje og hvordan de kunne bidra, selv om de ikke nødvendigvis hadde en plan klar for hva de skulle lage. Ideene strømmet på hele kvelden, og folk sparret med hverandre om ting som kunne være kule, morsomme og nyttige å dele. Det hjalp nok også på engasjementet at vi hadde julemat fra Strøm Larsen og en 10 meter høy nisse stående på taket.

Deling og felles juleglede gir Psykologisk trygghet

I hverdagen min fokuserer jeg mye på å bygge høy grad av psykologisk trygghet. Jeg har en sterk formening om at man gjennom psykologisk trygghet skaper høyere trivsel, motivasjon og engasjement, som igjen kan skape økt prestasjon. Dette støtter også boken Accelerate opp under (Bendik Edvardsen har skrevet om den her). Jeg opplever at Bekk Christmas bidrar til nettopp dette. Hvorfor? Fordi bekkere bidrar uavhengig av erfaringsnivå i julekalenderen med deres meninger, innspill, forslag, kompetanse og erfaringer. Og det er noe av det som gjorde at jeg automatisk sa ja til Kristofer da han spurte om jeg ville være med i julegjengen. For hvor kult er det ikke å kunne være med å tilrettelegge for at enda flere blir inspirert til å dele, lære bort kunnskap, og lære ny kunnskap av andre?

Vikki N. Walle-Hansen – Nissens lille hjelper og Merkevare-mamma

Topp 2 favoritter fra julekalenderen:

Det beste med årets julekalender:

Tverrfaglighet + Sosialt = <3

Som julegjengens eneste forretningsrådgiver, og som egentlig ikke har spesielt snøring på tech har jeg hatt enormt glede av å jobbe med et tverrfaglig team. Det å sitte tett på de kreative design-prosessene, og se hvordan man bygger en teknisk løsning fra scratch har gitt meg masse ny forståelse og glede. Hver gang jeg møter nye folk i Bekk bli jeg like positivt overrasket over hvor åpne, engasjerte og inkluderende de der. I en tid hvor vi i lang tid har sittet på hjemmekontor, og endt opp å jobbe mye alene er det utrolig inspirerende å få bli kjent og lære av kollegaer som du ikke har møtt før. Derfor elsker jeg bekk.christmas og digger julegjengen. Så stor takk til Anders, Beate, Kirstine, Kristofer, Jørun og Ola for å gjøre høsten min så mye bedre!

Takk for i år, vi gleder oss allerede til neste desember!

Julenisse på taket bekk

24-Dec