15-Dec

UX, Design

Dagens designtips

Dagens designtips er en artikkelserie hvor forskjellige designere fra Bekk snakker om jobben de gjør, hvilke utfordringer de møter på, og kanskje kommer med et lite tips 💡

2 min read

·

By Ragnhild Nordgård

·

December 15, 2022

Hvem er jeg?

Jeg er nysgjerrig og drives av å lære, i alt jeg gjør. Jeg har det som plomma i egget når jeg skaper, bygger og noen ganger river ned. Designeryrket passer meg altså utmerket!

Jeg kommer fra det deilige sørlandet, har studert design på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, sammenliknende politikk på Universitetet i Bergen og har vært i Bekk i fem år.

Hva gjør jeg?

Nå om dagen jobber jeg med en selvbetjeningsløsning hos Møller Digital.

Jeg har rollen som UX-designer i et tverrfaglig team, og jobber blant annet med å bruke data som innsikt til å forstå behov og til å forbedre løsningen. Det er både spennende og vanskelig. Data kan være utfordrende å oppdrive og hva som skal måles vanskelig å definere. Men vi prøver. Og når teamet starter et nytt initiativ har vi alltid en hypotese om hvilken effekt det skal ha for sluttbruker og hva vi vil måle for å oppnå denne effekten.

Det er utrolig kult!

Jeg opplever at det skjerper fokuset på sluttbruker for hele teamet og de rundt som er involvert. Det bidrar også til at jeg designer enklere og mer tydelige løsninger. Og ikke minst er det veldig motiverende å se hvilken effekt det vi lager har og hvordan det endrer brukeradferd.

Hvilket tips ville jeg gitt meg selv i starten av oppdraget?

Ikke bli for potet som prøver å gjøre alt. Jobb tverrfaglig ved å involvere alle de superdyktige folkene som er rundt deg.