13-Dec

Design

Dagens designtips

Dagens designtips er en artikkelserie hvor forskjellige designere fra Bekk forteller om jobben de gjør, hvilke utfordringer de møter på, og kanskje kommer med et lite tips!

2 min read

·

By Linn Ramm Østgaard

·

December 13, 2022

Hvem er jeg?

  • Linn her 👋
  • Utdannet grafisk designer fra Westerdals og Berghs School of Communication i Stockholm
  • Jobbet i byråverden i 13 år før jeg begynte i Bekk for 3 år siden

Jeg kommer fra en arkitekt- og kunstnerfamilie der jeg tidlig fikk innblikk i det skapende. I stedet for å følge i mine foreldres arkitektfotspor, søkte jeg min egen vei innenfor de kreative fagene. Jeg drives av å formidle visuelt, av det å skape ulike uttrykk for å gi merkevarer personlighet.

Hva gjør jeg (og hvordan)?

De siste 2,5 årene har jeg jobbet med Strim hos RiksTV. Strim er en utfordrer i TV-bransjen som tror på enkelhet og valgfrihet for kundene. Derfor samler Strim TV-kanaler og strømmetjenester i ett abonnement.

I mitt team har vi ansvar for de kommersielle sidene på strim.no. Arbeidet består i å skape motivasjon for å prøve Strim, designe gode brukeropplevelser og utvikle Strims visuelle identitet på web. Det gjør vi gjennom å bygge en god redaktøropplevelse med CMSet Sanity.

Teamet har jobbet sammen i over et år. I tillegg til designere og utviklere, har vi webredaktør, SEO-spesialist og perfomance marketing-roller i teamet. Det er ordentlig kult å jobbe mot både potensielle sluttkunder og mot interne «kunder» i form av redaktører.

Det å være designer innen digital produktutvikling favner ekstremt bredt. Vi har titler som UX-designer, UI-designer, tjenestedesigner, interaksjonsdesigner, grafisk designer og så videre. I mylderet av opplevde forventninger, har det vært litt utfordrende å definere hva som er mine primære ansvarsområder som visuell designer. Vi designere har ulike perspektiver, og vi har alle viktige bidrag inn i den totale brukeropplevelsen.

Hvilket tips ville jeg gitt meg selv i starten av oppdraget?

Husk på hva du har i bagasjen og hva du bringer med deg inn i prosjektet. Det kan være lett å bli dratt inn i det du tror andre forventer. Grip sjansen når du ser en mulighet og vis med handling hva du mener er riktig. Grove skisser er godt nok utgangspunkt for tverrfaglige diskusjoner.