10-Dec

Design

Dagens designtips

Dagens designtips er en artikkelserie hvor forskjellige designere fra Bekk forteller om jobben de gjør, hvilke utfordringer de møter på, og kanskje kommer med et lite tips!

2 min read

·

By Frida van der Drift Breivik

·

December 10, 2022

Hvem er jeg?

  • Frida van der Drift Breivik
  • 29 år gammel
  • Kommer fra Oslo
  • Master i design fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo
  • Jobbet som designer i Bekk i 3,5 år

Hvorfor ble jeg designer? Jeg kommer fra en veldig kreativ familie med to kunstnerforeldre, og har fra jeg var liten av likt å tegne og skape. Det å kunne bruke kreativiteten min til å forstå reelle behov og designe nye løsninger var grunnen til at jeg valgte å studere design. Å få dykke inn i forskjellige bransjer/organisasjoner/systemer og jobbe med komplekse og viktige problemer synes jeg er noe av det beste med å være designer.

Hva gjør jeg?

De 3 siste årene har jeg jobbet med Hurtigruten, med både merkevarestrategi og digital produktutvikling i ulike team. Gjennom disse årene har Hurtigruten splittet selskapet i to og består nå av: “Hurtigruten Expeditions” som tilbyr ekspedisjonsreiser over hele verden og “Den originale kystreisen” som seiler fra Bergen til Kirkenes og tilbake. I min tid hos Hurtigruten har jeg fått jobbe med begge merkevarene både som UX- og tjenestedesigner, der hovedfokus har vært å forbedre den digitale opplevelsen.

Det har vært gøy å jobbe med en merkevare så mange har et forhold til og som har så ulike brukergrupper: fra pendlere som bruker Hurtigruten som ferge til turister som ønsker unike og autentiske opplevelser.

Å sikre deling og godt samarbeid på tvers av team som jobber med ulike deler av kundereisen har til tider vært utfordrende. Det å navigere ulike perspektiver, meninger og ambisjoner har både vært noe av det mest krevende og lærerike. Jeg er akkurat ferdig hos Hurtigruten og gleder meg til å sette meg inn i nye utfordringer og muligheter.

Hvilket tips ville jeg gitt meg selv i starten av oppdraget?

Tegn det! Det er overraskende lett å glemme, men å tegne er en av de enkleste måtene å finne ut om man har forstått (et problem/system/flyt). Min erfaring er at det alltid kommer noe godt ut av å tegne, gjerne så enkelt som piler og bokser på et whiteboard. Ikke undervurder denne egenskapen, å visualisere handler ofte om å forenkle og på denne måten skaper vi felles forståelse. Jeg synes faktisk det er en av de viktigste egenskapene en designer kan ha.

Så mitt tips er: ha alltid med penn og papir.

Read more from 10-Dec

Up next...

Loading…

Join in the holiday cheer and count down to Christmas with us!

I would like updates:
Your email will only be used for these advent calendar updates during the holiday season. They will never be sold or shared with third parties.