24-Dec

Hobby

Hvor er kosen..?

Nok en dag går mot slutten. De voksne har vært på jobb, de minste har vært i barnehagen. Middagen og kveldsmaten er spist og fordøyd. Tannpussen og eventyrlesing unnagjort. Da er det vel bare å krype til køys? Niks, ikke uten favorittkosedyret! Og hvor i alle dager har det blitt av, i dag igjen..

2 min read

·

By Vegard Gamnes

·

December 24, 2023

Høres det kjent ut? Dette var en del av den daglige rutinen hos oss i lang tid. Hver eneste kveld gikk med til leting etter favoritt-kosedyrene, og det ble ikke ro i huset før disse var funnet. Så, fremfor å irritere seg over problemet, bestemte vi oss for å heller prøve å løse det. La oss snakke litt om Apple Airtag.

Aktivering av ny AirTag
Apple AirTag

Apple AirTag kom i 2021, og reklamerer med slagord som “Mist evnen til å miste ting”, og “superlett å holde styr på tingene dine”. Har du allerede iPhone, iPad eller Mac, og er i Apple-økosystemet, kan dette produktet være et fornuftig tillegg for å samle verdifull ting i “Hvor er?”-appen. Skulle du miste tingene dine utendørs, som har en AirTag festet på seg, så holder det at noen med iPhone, iPad eller Mac er i nærheten av det du mistet, og disse vil hjelpe deg med å lokalisere AirTagen. Du kan lese mer om AirTag på Apple sine egne hjemmesider.

Men, tilbake til det forsvunnede kosedyret. Vi skjønte raskt da vi ble foreldre at barn velger sine egne favoritter blant kosedyr, og at disse favorittene er uvurderlige. Så, vår første taktikk var å kjøpe inn flere av samme type, så kunne vi rullere hvis noen av dem ble borte.

Fire like kosedyr, som samtidig er veldig forskjellig
Fire like kosedyr?

Dessverre viser det seg at disse ikke er like. De ser veldig like, og oppleves kanskje som den samme, men spør du fireåringen er de helt forskjellige. Så, her må vi tydeligvis klare å skille ut den ene fra resten.

I stedet for å bruke hver eneste kveld på leteaksjoner og tårer i øyekrokene, kjøpte vi inn to AirTags som vi så sydde inn i favoritt-kosedyrene til ungene våre.

Bilde av kosedyr som viser hvor AirTagen skal inn
Klar for Operasjon Bamselege
Sprette opp eksisterende tråd før innsetting av AirTag
Åpne opp kosedyret med sprettekniv
Innsetting av AirTag i kosedyr
Innsetting av AirTag i kosedyr
Sy sammen kosedyr med nål og tråd
Sy sammen kosedyret igjen

Kosedyrene har nok fyllvatt til at en hard AirTag ikke merkes på utsiden, og batterilevetiden er såpass lang at man glemmer av at man har gjemt en liten dings inne i kosedyret.

Skjermbilde av Hvor er?-appen, hvor personen er langt unna ønsket AirTag
Første steg i skattejakten
Skjermbilde av Hvor er?-appen, hvor man er veldig nærme ønsket AirTag
Nærmer seg kosedyret sitt
Skjermbilde av Hvor er?-appen, hvor man har funnet ønsket AirTag
Funnet!

Og resultatet? Helt fantastisk! I starten merket vi faktisk at vår eldste datter gjemte kosedyret litt ekstra, da det var så morsomt å kunne bruke telefonen og lyd for å finne det igjen. “Å nei, jeg har glemt hvor jeg la kosen i dag også..” sa hun med et smil om munnen, og da var det bare å begynne den målrettede skattejakten. Nå, noen måneder etter Operasjon Bamselege hvor vi sydde inn AirTags, bruker vi "Hvor er?"-appen bare når kosedyrene faktisk har forsvunnet og blitt lagt et lurt sted.