20-Dec

Designdrypp

Designdrypp med: Hanna Sendstad

Designdrypp er en artikkelserie hvor forskjellige designere fra Bekk forteller om jobben de gjør, hvilke utfordringer de møter på, og kanskje kommer med et lite tips!

3 min read

·

By Hanna Aasen Sendstad

·

December 20, 2023

Hanna - tegning av designer

Hvem er jeg?

  • Hanna
  • 24 år gammel
  • Fra Oslo
  • Studerte design på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo
  • Jobbet som designer i snart 5 måneder

Jeg vokste opp i en familie hvor alle jobbet som IT-konsulenter. Allerede som syvåring var jeg lei all teknologi-praten ved middagsbordet. Jeg erklærte tidlig at å ende opp med en jobb som dem var det SISTE jeg ønsket. Tiden min ble heller brukt på dans, drama, tegning og andre kreative hobbyer.

Likevel (kanskje uunngåelig?) skulle teknologiinterressen også dukke opp hos meg. Ved en blanding av tilfeldigheter og noen veloverveide valg, kombinerte jeg teknologien med kreativiteten og endte opp som interaksjonsdesigner. Og til den yngre Hannas fortvilelse: IT-konsulent.

Meg, ca. 6 år, som sitter ute på sommeren og tegner på plattingen.Hva gjør jeg?

Jeg jobber på to prosjekter hos Norsk Gjenvinning. De er ganske forskjellige, noe som gjør jobbhverdagen variert og morsom.

“Engage” er navnet på prosjektet jeg har vært med på fra start. Det er en web-app som har som mål å hjelpe kundene til Norsk Gjenvinning å forstå sin egen avfallsdata. Dette prøver vi å få til ved å gjøre avfallsdata spennende. Make trash great again!

Jeg har vært med på å bygge opp selve konseptet og nå jobber jeg mer på detaljnivå før lansering. Mer konkret driver jeg med datavisualisering, grafer og tabeller. Jeg prøver mitt beste å koke ned store komplekse datasett til små, håndterbare visualiseringer som er forståelige for mannen i gata.

I mitt andre prosjekt jobber jeg med ruteopptimalisering! Her designer jeg verktøyet som kjørelederne i Norsk Gjenvinning bruker for å planlegge, følge opp, navigere og kommunisere med alle søppelbilsjåfører.

Det jeg liker best i dette prosjektet er den tette kontakten jeg har med brukerne, kjørelederne. I praksis designer jeg sammen med dem. Til slutt vil dette produktet bli deres arbeidsplass, noe som gjør det utrolig viktig og givende!

Hvilket tips ville jeg gitt meg selv i starten av oppdraget/karrieren?

Du kan aldri si i fra for tidlig! I løpet av de første månedene på oppdrag har jeg lært viktigheten av å hele tiden kunne gi tilbakemelding. På den måten kan man forbedre måten man driver prosess og jobber sammen. Og jo før man sier i fra, jo fortere kan man forbedre situasjonen.


Hva eller hvem inspirerer deg?

Akkurat nå inspireres jeg veldig av de flinke utviklerne jeg får samarbeide med. Det er kult å se hvordan de takler tekniske problemer og samarbeider for å nå frem til løsninger. I tillegg: at de klarer å holde ut med store tekniske problemer (som virker sykt vanskelige for meg hehe) over lengre tid, imponerer meg!