15-Dec

Designdrypp

Designdrypp med: Lukas Aasbø

Designdrypp er en artikkelserie hvor forskjellige designere fra Bekk forteller om jobben de gjør, hvilke utfordringer de møter på, og kanskje kommer med et lite tips!

3 min read

·

By Lukas Aasbø

·

December 15, 2023

Lukas - tegning av designer

Hvem er jeg?

  • Navn: Lukas Aasbø
  • Alder: 28
  • Fra: Bærum
  • Studerte: Grafisk Design ved Westerdals Oslo ACT
  • Jobbet som designer i 6 år

Si litt om: hvorfor ble du designer?
Så lenge jeg kan huske har jeg vært glad i tegning, formgivning og det kreative - enten det er grafikk, ord eller musikk. Jeg lærte allerede i barnehagen å tegne en 3D-kube (selvskryt), og mamma var sikker på at hun hadde født neste Leonardo Da Vinci - og at hun skulle slippe å jobbe osv. når nådde mitt fulle potensiale. Mamma, beklager. 😢👵🏼

Jeg var i min ungdomsstid usikker på hvordan mine kreative evner skulle forme min fremtid, men den usikkerheten ble visket vekk når russebussen min trengte logo 👶🏼

Jeg lastet ned Photoshop og brukte urovekkende lang tid på å mestre det - bare for å finne ut av jeg måtte bruke Illustrator... Her startet min karriere som grafisk designer, og utviklet seg til en større interesse for grafisk design og kommunikasjon generelt. 🔥

Etter at jeg skjønte det kanskje ikke er så kult å jobbe i Russeservice etter fylte 20, så sluttet jeg der og startet i et reklamebyrå. Etter noen år der jobbet jeg i et designbyrå før jeg startet her i Bekk 🥳

Så jeg ble designer for det har jeg alltid vært. 💥


Hva gjør jeg?
Jeg jobber med å redesigne Coop sin medlems app. Den skal fylles med masse nytt innhold og nye funksjoner, samt få en stor oppussing på det visuelle. På dette oppdraget sitter jeg heldigvis sammen med Robert og Linn fra Bekk, og mange andre flinke som jobber i Coop. 👨‍👩‍👦

Dette er et utrolig morsomt og lærerikt oppdrag. Vi har fått være med fra starten av prosjektet, og fått være med å forme både appen og hvordan vi jobber som et team. Pluss det er en iskremboks fylt av Royal Trippel rett ved arbeidssonen vår 🍦🤤

Hvilket tips ville jeg gitt meg selv i starten av oppdraget/karrieren?

Bruk mer tid på å lære deg å argumentere godt for valgene dine. Gjør klar noen stikkord på hvorfor vi burde følge løsningen min, istedet for å alltid ta alt på sparket. Gamle tanker forsvinner fort i diskusjoner og da er det lurte å ha noe konkret du vet du vil si i forkant. 🗣️

Spør flere folk om mer ting ang. det du lager. Som tidligere designer i reklame- og designbransjen er man vant å sitte litt mer alene, men både på Skuret og Coop sine kontorer sitter det mange flinke folk man kan sparre med ⚔️

Hva eller hvem inspirerer deg?

Hver dag har jeg et sted å dra hvor jeg lærer utrolig mye, utvikler meg som designer og person, har det morsomt og ler. Det er det som inspirerer meg mer enn noe annet. Det er så deilig å jobbe et sted hvor det skjer så mye, og det er så mange ulike folk - alt fra fagkvelder til elektrofester. Noe som fører meg til neste inspirasjonskilde.

Musikk. Det må jeg ha. Hadde du bedt meg velge mellom å være blind eller døv (og jeg er designer), så hadde jeg valgt blind. Sorry ass!

Tilslutt, meg selv. Hvis det er lov å skrive?