13-Dec

Designdrypp

Designdrypp med: Sigrid Molde

Designdrypp er en artikkelserie hvor forskjellige designere fra Bekk forteller om jobben de gjør, hvilke utfordringer de møter på, og kanskje kommer med et lite tips!

3 min read

·

By Sigrid Molde

·

December 13, 2023

designkort, profil,

Hvem er jeg?

  • Navn: Sigrid Molde
  • Alder: 27 år
  • Fra: Bergen
  • Studerte: Anvendt Datateknologi ved OsloMet og Master i Informatikk: design, bruk og interaksjon ved UiO
  • Jobbet som designer i 5 måneder

Når jeg startet på utdanningen min for 5 år siden så jeg for meg en fremtid som utvikler. Underveis ble jeg introdusert til designfaget, noe jeg på den tid tenkte at jeg på ingen måte hadde god nok kreativitet til å gå videre med. Gjennom de første årene interesserte jeg meg allikevel mer og mer for dette faget, og oppdaget at design kunne være så utrolig mye mer. Alt fra prosess til informasjonsarkitektur, konseptutvikling til innsikt og analyse, og mye mye mer. Havet av ulike retninger innenfor design gjorde det tydelig at dette var retning for meg. Her fikk jeg muligheten til å stå i krysningspunktet mellom utvikling, forretning og brukeren.

Hva gjør jeg?

I dag sitter jeg på prosjektet Ruteplanlegger for turister. Prosjektet bygger på data fra Statens Vegvesen og Kartverket for å skape en innovativ tjeneste som tilrettelegger for bilferieopplevelser i Norge. Her har jeg fått jobbet med hele produktutviklingsreisen fra idé- og konseptutvikling, til implementering, videreutvikling og måling av effekt. Selve prosjektet er veldig spennende i seg selv, men det som virkelig har pirret mestringsfølelsen er å jobbe med nye verktøy som Google Analytics 4 og OKR-målinger. Dette har vi brukt for både sette retningen til teamet og produktet, og måle at det vi utvikler oppnår ønsket effekt.

map

Hvilket tips ville jeg gitt meg selv i starten av oppdraget/karrieren?

Inviter inn utviklerne så mye som mulig i designprosessen. De sitter på en haug av verdifull kompetanse og synspunkter som er fint å få med så tidlig som mulig. Og tegn sammen, ofte. Denne lærdommen fikk jeg da teamet mitt la merke til at kommunikasjonen mellom design og teknologi ikke var så optimalt som vi så for oss at den kunne være. Noe av grunnen til dette var at jeg selv var litt for knepen med å plukke opp penn og papir i diskusjoner. Etter å ha satt fokus på dette selv, og samtidig oppfordret utviklerne til å gjøre det samme, har vi sett en betydelig forbedring i effektivitet og kommunikasjon innad i teamet vårt.


Hva eller hvem inspirerer deg?

Teamet jeg har jobbet med siste måneden er de som inspirerer meg om dagen. Ettersom året nærmer seg slutten har jeg brukt en del tid på å reflektere over første halvåret i jobb og hva jeg har lært. Det som virkelig skiller seg ut er hvor god teamdynamikk vi har fått til på kort tid, og hvordan dette har hjulpet oss med å jobbe mot samme mål for produktet. Også har det jo gjort de første månedene i Bekk så gøy!