8-Dec

Designdrypp

Designdrypp med: Anna Helgestad

Designdrypp er en artikkelserie hvor forskjellige designere fra Bekk forteller om jobben de gjør, hvilke utfordringer de møter på, og kanskje kommer med et lite tips!

3 min read

·

By Anna Helgestad

·

December 8, 2023

Designkort Anna

Hvem er jeg?

  • Navn: Anna Helgestad
  • Alder: 25
  • Fra: Brumunddal
  • Studerte: Master i Informatikk: design, bruk, interaksjon på Uio
  • Jobbet som designer i 2,5 år ish (startet fulltid nå i 2023)

Jeg elsker å være designer, men hva førte til at jeg endte opp med akkurat interaksjonsdesign? Jeg har også alltid vært veldig nysgjerrig på folk og syntes det har vært gøy å være kreativ. Takket være min mor fant jeg et yrke som kombinerte dette perfekt. Hun jobbet med innovasjon og kunne tipse meg om design av teknologi - og brått satt jeg på UiO for å studere nettopp det. "Design, bruk og interaksjon" trakk meg inn, mens "informatikk" var helt fremmed for meg. Heldigvis hjelper det å stille de dumme spørsmålene og sitte rundt smarte folk med litt tålmodighet.

Jeg synes at noe av det beste med å være designer er å kunne skape noe sammen - med utviklere, selskapet og brukerne. Jeg synes det er kult at vi lærer gjennom å prøve og samtidig ønsker å bli bedre.


Hva gjør jeg?

Jeg sitter hos Skiforeningen som en del av et Spire-team. Vi jobber med "Barnas Marka" - en samleside for innhold rettet mot barnefamilier. De siste par ukene har vi jobbet med noe som har vært spesielt gøy, nemlig julekalender🎄✨

Skjermbilde av Barnas Jul i Marka

Her har jeg fått teste kreativiteten, tegne og kose meg, men det som har vært aller morsomst, er samarbeidet og engasjementet det har skapt i teamet. Ettersom vi er et Spire-team hos en litt travel kunde og satte i gang arbeidet med julekalenderen på eget initiativ, har vi også hatt rollene som markedsførere og medieansvarlige, samtidig som vi har utviklet og skrevet innhold til hver luke.

Generelt sett er jobben som designer i Barnas Marka veldig variert. Som mange andre designere sikkert kjenner seg igjen i, er det alltid mye å sette fingrene i. Vi har bygget Barnas Marka opp fra bunnen og det har virkelig vært en gavepakke å få muligheten til det!

Prosjektet har gitt meg muligheten til å jobbe med alt fra designsystem, relasjonsbygging med kunde til konseptutvikling.

Forside - Barnas Marka


Hvilket tips ville jeg gitt meg selv i starten av oppdraget/karrieren?

Det er helt greit å ikke kunne alt, og det er lov å ikke være interessert i alle sider av faget ditt eller å være ekspert på alt.

Med en master fra UiO har jeg relativt begrenset erfaring innen det grafiske. Da jeg startet, følte jeg at det var et helt fagfelt jeg måtte lære fra bunnen av. Heldigvis har jeg en flott personalleder som spurte: "Er dette noe du synes det hadde vært spennende å jobbe mer med, eller er det noe du sier fordi du tror det forventes?" Når jeg var ærlig med meg selv, innså jeg at jeg hadde mye mer lyst til å utvikle meg innen andre aspekter av faget.

Bekk fagprofil

Samtalen fikk meg til å forstå at målet nødvendigvis ikke er at man skal være en "femer" på alle områder. Man er ikke først en god designer når man kan sjekke av at man "kan" alle disse områdene.


Hva eller hvem inspirerer deg?

Møter og samtaler med brukere inspirerer meg mest. Det er utrolig spennende å forsøke å forstå hvordan verden oppleves fra deres perspektiv og oversette det til design.

Jeg blir også veldig gira når utviklere ser muligheter og liker å samarbeide 🫶🏻