7-Dec

Designdrypp

Designdrypp med: Loritha Isabel Juario

Designdrypp er en artikkelserie hvor forskjellige designere fra Bekk forteller om jobben de gjør, hvilke utfordringer de møter på, og kanskje kommer med et lite tips!

2 min read

·

By Loritha Magnussen

·

December 7, 2023

Drawing of Loritha on a peach colored background

Hvem er jeg?

  • Navn: Loritha Isabel Juario
  • Alder: 36 år
  • Fra: Sarpsborg
  • Studerte Reklame og merkevarebygging på NKF, hoppet av da jeg kom inn på Art Direction ved "gamle" Westerdals, og fylte på med ett år Interaksjonsdesign og brukervennlighet i ettertid.
  • Jobbet som designer i 11 år

Det er ganske tilfeldig at jeg ble designer, jeg hadde ikke klart for meg hva jeg var dyktig i, eller likte å gjøre. Jeg gikk idrett på vgs med mindre imponerende karaktersnitt da jeg var ferdig. Endte opp på friluftsliv folkehøyskole for å finne meg sjæl, og deretter endte opp med å studere Art Direction. Mange tror kanskje det er langt unna det jeg gjør i dag ved å være konsulent i IT-bransjen. Men Art Direction handler om konseptutvikling, strategi og hvordan jobbe i team for å bygge noe, og det er nettopp det jeg jobber med.

Hva gjør jeg?

Hva jobber du med for tiden?

Jeg jobber i et mega stort team man kan beskrive som et lite AS, som prøver å bygge ny saksbehandlingsløsning for ytelsen dagpenger i NAV. Ved siden av jobb er jeg i et masterløp som heter Digitalisering og ledelse på UiO.

Hvilket tips ville jeg gitt meg selv i starten av oppdraget/karrieren?

  • Overtid er sjeldent verdt det
  • Begynn på et personlig prosjekt utenfor jobb og følg utviklingen
  • Dra på så mange utenlandskonferanser arbeidsgiveren din tillater

Hva eller hvem inspirerer deg?

Akkurat nå er det å være student i et erfaringsbasert masterløp veldig inspirerende. Jeg blir super engasjert av å diskutere med medstudenter fra ulike bransjer med mange års erfaring, og ikke minst høre dyktige professorer snakke om faget sitt. Men inspirasjon for meg kommer ikke så ofte fra et faglig ståsted. Jeg sluker sportsdokumentarer med eksepsjonelle prestasjoner; hæsjtagg Jordan, eller hører på begavede musikkprodusenter hæsjtagg Metro Boomin, eller ser på insane god fiction hæsjtagg Christopher Nolan. Dyktige folk er generelt en inspirasjonskilde for meg.