4-Dec

Design

Dagens designtips

Dagens designtips er en artikkelserie hvor forskjellige designere fra Bekk snakker om jobben de gjør, hvilke utfordringer de møter på, og kanskje kommer med et lite tips.

2 min read

·

By Sigurd Rognhaugen

·

December 4, 2022

Hvem er jeg?

Helt siden videregående har jeg likt å lage nettsider. Det gøyeste var å snakke med kunden og finne ut av hva de egentlig trengte for så å lage skisser! Da ble valget om hva jeg skulle bli veldig enkelt med en gang jeg skjønte at det fantes et yrke som jobbet med akkurat dette.

Hva gjør jeg (og hvordan)?

I dag jobber jeg med digital eksamen hos Utdanningsdirektoratet. Vi jobber blant annet med hvordan elever kan vise frem kunnskapen sin på best mulig måte gitt digitale rammer. Noe av det mest spennende vi holder på med er å lage et designsystem som nå brukes av mange andre team på Utdanningsdirektoratet, med mål om å gjøre det enklere å lage gode og universelt utformede løsninger. Planen var egentlig å lage noe som vårt team kunne bruke selv, men resultatet ble såpass bra at andre team begynte å spørre om det og ville bruke det.

Noe jeg derimot synes er vanskelig på prosjektet er Jira-boardet vårt. Som sikkert mange andre som jobber på store prosjekt som har eksistert lenge, har vi et board med veldig mange gamle brukerhistorier, bugs og tekniske oppgaver som vi ikke får prioritert. Det går en del tid i å rydde og holde oversikt over hva som finnes der, noe jeg synes er viktig å gjøre for at alle på teamet skal være enige om hva som er prioritert og ha muligheten til å se fremover. Vi har snakket litt om hvordan vi kan rydde opp i Jira-boardet og jeg tror ikke vi kommer unna å sette oss ned og gå gjennom alle de 300 tasks/bugs/stories og rydde opp. Vi har jo så mye annet å gjøre, så å prioritere å sette av tid til å rydde synes jeg er vanskelig.

Hvilket tips ville jeg gitt meg selv i starten av prosjektet?

Når du starter på et nytt team, husk å notér ned alt du ser som virker rart eller som du tenker kan forbedres! Det er så lett å bli blind for dette etterhvert, så det perspektivet du som ny har i starten er veldig nyttig å dokumentere.

Up next...

Loading…