3-Dec

Design, UX

Dagens designtips

Dagens designtips er en artikkelserie hvor forskjellige designere fra Bekk snakker om jobben de gjør, hvilke utfordringer de møter på, og kanskje kommer med et lite tips.

3 min read

·

By Erlend Stølan

·

December 3, 2022

Hvem er jeg?

  • Erlend Stølan
  • 24 år
  • Fra Tingvoll på nordmøre
  • Studerte på Westerdals og Høyskolen Kristiania
  • Jobbet som interaksjonsdesigner i 4 måneder

Helt siden videregående hadde jeg veldig lyst til å bli grafisk designer, men etter å ha jobbet med det frilans ved siden av skolen en stund skjønte jeg at det ikke var noe jeg ønsket å gjøre resten av livet. Jeg ville heller finne noe som var litt mer teknisk, samtidig som jeg kunne være kreativ og lage ting. Derfor ble jeg tipset fra læreren min om å søke på Interaktivt design-linja på Westerdals, og det gjorde jeg 🎉 Logoer og plakater ble byttet ut med brukergrensesnitt på skjerm - og så langt liker jeg det å jobbe med det veldig godt 🙌

Akkurat nå jeg jobber jeg i Kartverket på et team som jobber med noe som heter Nasjonal inndelingsbase. Basen inneholder data om de forskjellige grensene i Norge, alt fra fylkesgrenser og ned til stemmekretser. Systemet vi jobber med gjør det mulig å endre på disse grensene, og det er sånn nordmenn vet akkurat hvilken kommune de bor i og hvilket valglokale de kan stemme i — i tillegg til mye annet.

Hva gjør jeg (og hvordan)?

Mye av prosessen med å komme inn som konsulent på et oppdrag hos Kartverket har handlet om leveranseprosessen. Alle utviklingsteam på Kartverket skal i løpet av 2023 ha gått over til kontinuerlig leveranser. Det betyr små oppgaver – rett i produksjon. Tidligere har jeg vært vant til at designere ofte avleverer ferdig spesifiserte skisser til en utvikler, og at det kan ta flere måneder før man faktisk lanserer det man har laget. Å fokusere så mye på fart og flyt har vært en utrolig kul og lærerik start på jobben min som interaksjonsdesigner 🤠

Det som har vært litt ufordrende med dette oppdraget er at vi som konsulenter fra Bekk kommer inn til et ganske etablert team hvor konsulenter skal skiftes ut etter nyttår. Men før den tid har vi en ganske stor leveranse som skal ut. Det har gjort kunnskapsoverføring fra gamle til nye konsulenter litt vanskelig å få prioritert. Fokuset har også ofte ligget i å få utviklingsmiljøene opp og stå, og dermed blir designrollen ofte satt litt i baksetet fram til det er løst.

Hvilket tips ville jeg gitt meg selv i starten?

Mye av jobben din vil handle om relasjoner til teamet ditt. Bli kjent med de, prøv å ikke vær “på jobb” hele tiden – det vil være mye enklere i ettertid og få teamet ditt til å stole på deg og ha tillit til hva du gjør som designer.

Up next...

Loading…

Loading…

Loading…