23-Dec

Design, UX

Dagens designtips

Dagens designtips er en artikkelserie hvor forskjellige designere fra Bekk snakker om jobben de gjør, hvilke utfordringer de møter på og runder av med et godt tips 💡

3 min read

·

By Linn Harbo Dahle

·

December 23, 2022

Hvem er jeg?

  • Linn Harbo Dahle
  • Kommer fra Sandnes
  • Studerte Industriell design på NTNU

Hvorfor jeg ble designer? Jeg har alltid hatt et engasjement for å skape. Øverst på ønskelista da jeg var liten sto det alltid "lage-ting". Alt en kunne lage noe av eller med. Perler, strikkepinner, lego, hammer, tusjer, teip, papir...

Prosessen med å lage noe synes jeg er skikkelig givende. At det går fra en tanke i hodet, som en så bruker tid på og så ser en etterhvert at det blir til noe som kan brukes av andre.

Noe av det beste med å være UX-designer er at jobben går ut på å dykke dypt inn i det området man skal jobbe innen. Å prøve å forstå menneskene som opplever tjenesten. Der finnes det alltid noe nytt å lære. Det er motiverende og gir meg mye!

Hva gjør jeg? (Og hvordan?)

Jeg jobber i et team hos NAV. Det vi egentlig gjør er å migrere ut av et gammelt datasystem, men på veien skal vi lage tjenester som fungerer for alle aktørene. Nå lager vi et verktøy for samarbeidspartnere til NAV, slik at de skal slippe å sende brevpost i kommunikasjonen med NAV.

Det å huske på hva vi oppnår for innbyggere og samfunnet gir meg skikkelig motivasjon i hverdagen. Å huske på hva målet vårt er.

Vi jobber innenfor et komplekst domene med fem ulike aktører som målgruppe, og det gjør at vi ofte vurderer og prioriterer ulike behov opp mot hverandre. Dette kan være utfordrende. I prioriteringene har det vært essensielt at alle som er med i diskusjonene kjenner godt til dagens tjeneste og hvordan den oppleves. Alle i teamet er med på innsiktsarbeid gjennom intervjuer med de ulike aktørene og andre kartleggingsøvelser.

Gjennom arbeid i dette teamet har jeg fått kjent på hvor viktig det er å virkelig grave dypt i problemet. At vi sammen som team finner det virkelige problemet og det riktige problemet å løse først. Når vi virkelig forstår problemstillingen, så kommer løsningen ganske enkelt. Hver gang vi klarer å grave dypt, så ender vi ofte opp med en annen løsning enn den vi først tenkte på, og ofte er løsningen enklere og mer elegant.

Hvilket tips ville jeg gitt meg selv i starten av oppdraget?

Start tidlig med kartlegging av brukerens reise. Dere trenger ikke kunne noe om domenet for å gjøre det, bare begynn i en ende, inkluder de som kan noe om tjenesten og begynn å lære med en gang!

Read more from 23-Dec

Up next...

Loading…

Join in the holiday cheer and count down to Christmas with us!

I would like updates:
Your email will only be used for these advent calendar updates during the holiday season. They will never be sold or shared with third parties.