12-Dec

Design

Dagens designtips

Dagens designtips er en artikkelserie hvor forskjellige designere fra Bekk snakker om jobben de gjør, hvilke utfordringer de møter på, og kanskje kommer med et lite tips

3 min read

·

By Sigvart Bretteville-Jensen

·

December 12, 2022

Hvem er jeg?

  • Sigvart Bretteville-Jensen
  • 26 år
  • Fra Røa i Oslo
  • Master i interaksjonsdesign på UiO, med fokus på store og komplekse informasjonssystemer
  • Jobbet deltid i Bekk i ett år før jeg startet fulltid for åtte måneder siden

Min interesse for design startet egentlig i 12-13 årsalderen da jeg begynte å interessere meg for alt som hadde med PCer å gjøre. Jeg kunne sitte timesvis på Youtube og lære meg det jeg på den tiden så på som “hacking”. I praksis var det å kopiere inn windows-kommandoer i Notepad, lagre dem som .bat-filer og få CD-rommet på PCen til å åpne og lukke seg. Med tiden innså jeg (tross min store interesse for hackerfaget) at min kreative, høyre hjernehalvdel var mer dominerende enn min venstre. Samtidig hadde ikke 12 år gamle Sigvart sine drømmer om å bli hacker forsvunnet helt. Derfor ble interaksjonsdesign et perfekt utspring for å kunne jobbe med begge interessene mine, design og teknologi!

Hva gjør jeg (og hvordan)?

Siden jeg startet fulltid i Bekk i mars har jeg jobbet hos Finanstilsynet sammen med en veldig ålreit gjeng med Bekkere. Teamet består av en team lead, syv utviklere, to produkteiere fra Finanstilsynet og meg selv. Til daglig jobber teamet vårt med å videreutvikle alle fagsystemene som brukes internt av de ulike fagavdelingene på huset. Fokuset vårt er å lage IT-løsninger som best mulig støtter disse fagavdelingene i å passe på at banker, revisorer, regnskapsførere, eiendomsmeglere, fondsforvaltere ++ følger loven.

Skal jeg trekke frem én ting jeg synes har vært ekstra spennende å få være med på, må det nok være innføringen av OKR og målstyring i teamet. Som designer var jeg først litt skeptisk til hvordan kvantifisering og tall skulle bidra inn i mitt og teamets arbeid, men den usikkerheten har forsvunnet mer og mer over tid. Det å definere fokusområder og tallfeste mål gir både motivasjon og en felles forståelse av retning, som er verdifull for folk både i og utenfor teamet. Samtidig vil jeg si at det som har vært mest spennende også har vært noe av det mer utfordrende. OKR virker i utgangspunktet som et veldig enkelt og greit rammeverk, men har vist seg å være noe mer krevende enn først antatt (Ref. Jøran sin post noen dager tilbake). Likevel er jeg OKR- optimist, for skal vi tro OKR-guru Christina Wodtke så er det nesten ingen som får til OKR’er på første forsøk, og det er fin motivasjon for å fortsette arbeidet i teamet.

Hvilket tips ville jeg gitt meg selv i starten?

I et stort og komplekst domene er det lett å bli stresset over manglende kontroll og innsikt. Stort sett holder det å forstå og fokusere på det som er viktig akkurat nå, så danner du deg bedre forståelse av helheten med tiden.