9-Dec

UX, Design

Dagens designtips

Dagens designtips er en artikkelserie hvor forskjellige designere fra Bekk snakker om jobben de gjør, hvilke utfordringer de møter på, og kanskje kommer med et lite tips.

3 min read

·

By Ragnhild Finsveen Liven

·

December 9, 2022

Hvem er jeg?

  • Ragnhild Finsveen Liven
  • 27 år
  • Lillehammer
  • Industriell design på NTNU i Trondheim med spesialisering i produktdesign
  • Har jobbet i 3,5 år (siden 2019)

Det er litt tilfeldig at jeg ble designer, egentlig. Jeg har alltid likt både realfag, psykologi og å kunne utfolde meg kreativt, så planen var å bli arkitekt eller maskiningeniør. Ved en ren tilfeldighet så fant jeg Industriell design da jeg satt og scrollet på NTNU sine nettsider mens jeg gikk på videregående. Jeg fikk med en gang inntrykk av at denne studieretningen var perfekt for meg. Så jeg søkte, kom inn og har aldri snudd meg tilbake.

Nå har jeg jobbet i Bekk i 3,5 år, hvorav det siste året har vært ute på oppdrag hos Entur. Entur er et statlig selskap som blant annet samler hele kollektiv-Norge i en tjeneste. Så du kan søke opp reiser i hele Norge og kjøpe billetter til alle tog og noen busselskaper. I tillegg kan man se alle bysykler, elsykler og elsparkesykler.

Hva gjør jeg (og hvordan)?

Jeg jobber hovedsakelig med Entur-appen, men også litt med Enturs reiseplanlegger på web og produktet Entur Tavla. Det overhengende målet vårt er at flere skal velge å reise kollektivt og at denne prosessen skal være så enkel som mulig.

I hverdagen er det særlig to ting som motiverer meg veldig: Det ene er at det er kjempegøy å jobbe med en tjeneste som “hvem som helst” tar i bruk. Brukerbasen vår er utrolig stor og mangfoldig – noe som gjør jobben min som designer utfordrende, spennende og ikke minst veldig viktig! Vi har hatt et spesielt stort fokus på universell utforming dette året og det har utvidet horisonten min med ny empati for særlig skjermleserbrukere.

Det andre som motiverer meg er at det er kjempegøy og lærerikt å sitte i et smidig utviklingsteam hvor vi designerne sitter tett på utviklerne. Å jobbe hurtig sammen med små, kontinuerlige leveranser gjør at vi har et veldig godt moment i arbeidsprosessen. Likevel er dette også noe som jeg synes kan være vanskelig å “naile” skikkelig. Det er ikke alltid like enkelt å få til tett samarbeid i en travel arbeidshverdag hvor teamet er opptatt med sine arbeidsoppgaver. Derfor diskuterer og utforsker vi stadig hvordan vi kan få til enda bedre samhandling i arbeidsprosessen.

Hvilket tips ville jeg gitt meg selv i starten av oppdraget?

Du har masse å bidra med selv om du er fersk i arbeidslivet! Å komme inn med nye, friske idéer og perspektiver er en stor gavepakke for de du samarbeider med.