7-Dec

Design

Dagens designtips

Dagens designtips er en artikkelserie hvor forskjellige designere fra Bekk snakker om jobben de gjør, hvilke utfordringer de møter på, og kanskje kommer med et lite tips.

3 min read

·

By Frida Støvern

·

December 7, 2022

Hvem er jeg?

  • Frida heter jeg!
  • 28 år
  • Fra Holmestrand
  • Studerte design på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.
  • Jobbet som designer i 3 år

Jeg trives som problemløser og formgiver. Tanken om å jobbe kreativt har alltid vært der, men at det var å bli designer var litt tilfeldig. Etter klønete opptaksprøver kom jeg inn på studiene i Oslo, uviten om hva faget innebar. Kort tid etter forsto jeg at designmetodikk er mer enn å skape, noe som ga meg en motivasjon jeg ikke visste jeg hadde. Det å lette på smertepunkter og lage noe verdifullt er en kombo jeg liker!

Hva gjør jeg og hvordan?

For tiden jobber jeg sammen med flinke folk der vi bygger Kartverkets designsystem. Det er et veldig spennende prosjekt og som ny kunde av Bekk får vi være med helt i starten med å etablere gode metoder, leveranser og miljø. Kartverket leverer ulike tjenester og det er nyttig å samle designelementer, komponenter og kode slik at vi har en kjerne til en felles sannhet. Et designsystem er ikke bare en «nice to have», det bidrar til effektiv jobbing der man kommer raskere i prod, blir mer konsise og vi kan redusere «unødvendige» oppgaver og dobbeltarbeid. Det blir også enklere gjenbruke kunnskap og løsninger som allerede er løst av organisasjonen. Dette hjelper oss også på veien mot brukervennlige løsninger og til en helhetlig brukeropplevelse.

Det kan kan være tungt å starte på bar bakke når det kommer til designsystem. Man har veldig lyst til å fikse alt samtidig, noe som resulterer i at man ikke får levert noen ting. Som en detaljorientert sjel må jeg minne meg selv på at et designsystem som venter på å bli lansert gir ingen verdi. Derfor er det nyttig å lage en enkel utgave å starte med, som man så kan lære av og bygge videre på.

Hvilket tips ville jeg gitt meg selv i starten av prosjektet?

Til tider kan det virke overveldende. Da må man huske at man ikke er den eneste som skal få designsystemet på plass. Tør å delegere og bruk andre fagpersoner, og la dem slippe til for å bidra på prosjektet. Det er sjeldent at én person kan forutse hva alle trenger, derfor må man ha tillit til at kollegaer på andre prosjekter kjenner sitt produkt og sine brukere godt. Det vi kan gjøre er å tilrettelegge for at de kan jobbe effektivt og løse nye utfordringer når de møter det, og de selv kan bidra tilbake til designsystemet.

Så mitt oppsummerende designtips er: Du må ikke gjøre alt perfekt alene. Bruk hverandre og det trenger ikke være plettfri med det samme. Gi verdi fra dag én, da slipper vi timevis med arbeid om antagelser rundt bruk og vi kan heller bruke reell innsikt for å iterere det vi lager.

Read more from 7-Dec

Up next...

Loading…

Join in the holiday cheer and count down to Christmas with us!

I would like updates:
Your email will only be used for these advent calendar updates during the holiday season. They will never be sold or shared with third parties.