5-Dec

UX, Design

Dagens designtips

Dagens designtips er en artikkelserie hvor forskjellige designere fra Bekk snakker om jobben de gjør, hvilke utfordringer de møter på og runder av med et godt tips 💡

2 min read

·

By Erik Mathisen

·

December 5, 2022

Hvem er jeg?

Noen kjenner meg som tekstforfatteren. Andre som «han skribenten», UX-writeren, manusfyren eller bare en såkalt kreativ person.

De fleste kjenner meg riktignok som Erik Mathisen, 37 år, fra Ulsrud i Oslo.

Jeg er utdannet merkekommunikatør fra det som en gang het Norges Kreative Fagskole, nå Høyskolen Kristiania.

Og jeg er inne i mitt femte år som tekstforfatter i Bekk.

Jeg ble tekstforfatter fordi jeg elsker gode formuleringer. På lik linje med en vakker matematisk formel, kan setninger romme så ufattelig mye informasjon.

Hva gjør jeg?

Kort fortalt; Jeg skriver bedre brukeropplevelser.

Akkurat nå jobber jeg med å utvikle stil og tone for en ny app som skal hjelpe folk med å redusere karbonavtrykket sitt. Det innebærer en kontinuerlig vekting av ord, og deres utallige assosiasjoner, som også skal fungere godt sammen med visuelle komponenter. Litt etter litt finner vi ut av hva slags røst den nye tjenesten trenger.

Å finne opp en helt ny stemme, det er en spennende oppgave. Hvor mange sider av personligheten har denne tjenesten? Kan den dra en vits, er den dønn seriøs døgnet rundt, er den støttende, sympatisk, statisk? Bruker den ord som «snerten» eller «sublimt»? Og når skal tjenesten prate mye og når burde den være helt stille? Gjort riktig er språk et viktig konkurransefortrinn.

Litt etter litt blir den nye stemmen skrudd sammen fra kjernen av merkevarens og utover, helt fra pushvarsler og release notes i App Store til CTA-knappen i nyhetsbrevet.

Hvilket tips ville jeg gitt meg selv i starten av oppdraget?

Ikke stress med å vise frem alt du kan med en gang, det får du mange sjanser til. Vær tilstede, still masse spørsmål og vis at du ønsker å bidra ⭐️