2-Dec

Design

Dagens designtips

Dagens designtips er en artikkelserie hvor forskjellige designere fra Bekk forteller om jobben de gjør, hvilke utfordringer de møter på, og kanskje kommer med et lite tips!

3 min read

·

By Anna Endal

·

December 2, 2022

Hvem er jeg?

  • Anna Regine
  • 28 år gammel
  • Kommer fra Ålesund
  • Studerte design ved Arkitektur og Designhøgskolen i Oslo
  • Jobbet som designer i 2 år

Hvorfor ble jeg designer? Jeg var glad i å tegne og jobbe visuelt. Å kunne drive med problemløsning med det som utgangspunkt trigget meg til å gå i den retningen. For øyeblikket er jeg i en avsluttende fase for to forskjellige kunder. Spennende prosjekter venter, og jeg gleder meg til å grave i nye problemstillinger!

Hva gjør jeg?

I det siste har jeg blant annet jobbet en del med Elbil-lading, og nøste opp i hvordan dette kan oppleves mest mulig smertefritt når du har parkert bilen din i et parkeringshus.

Det har vært spesielt spennende å jobbe med et fysisk produkt (selve laderen) i sammenheng med et digitalt produkt. Her må man virkelig tenke på konteksten brukeren står i, og sammenhengen mellom de to flatene. I tillegg til å legge opp en logisk flyt både på lader og web, har vi fått rom til å leke litt med den visuelle profilen ved å lage animasjoner og illustrasjoner som bygger opp under de ulike stegene. Det har også vært gøy å gjøre litt feltstudier - kjøre rundt og teste de million forskjellige lade-løsningene som finnes der ute. Jeg har virkelig opparbeidet meg sympati for El-bilisten.

Noe som har vært utfordrende med denne prosessen er kanskje at det er overraskende mange aktører involvert. Laderprodusenter, strømleverandører, de som drifter parkeringshuset, de som eier parkeringshuset.. Så har man selvfølgelig sluttbrukerne, og kanskje bedrifter som leier parkeringsplasser. Ikke bare vil mange av disse aktørene ha logoen sin over alt, men det er også mange meninger, og det kan være utfordrende å manøvrere i når meningene er motstridende. Et klassisk designdilemma, altså!

Hvilket tips ville jeg gitt meg selv i starten av oppdraget?

Dette er kanskje ikke konkret et design-tips, men heller et tips til alle som sitter i et team og skal lage noe sammen, og har mulighet å påvirke prosess og resultat! Og kanskje spesielt et tips til konsulenter, som kommer “utenfra”. Det kan jo av og til skapes noen skiller på hvem er konsulent og ikke, alt ettersom hvordan teamet er satt sammen. Mitt tips vil nok være å prøve bryte ned disse skillene så fort som mulig og bygge relasjoner til de du jobber med. Vi er ett team og vi prøver å løse ting sammen! Når man bruker tid på dette vil det nok bli lettere for andre å forstå idéene dine (og ikke minst for deg å forstå deres idéer) uten å bli den konsulenten som kommer inn med masse idéer og vil endre på ting. Da kan det bli vanskelig å få gjennomslag.

Read more from 2-Dec

Up next...

Loading…

Join in the holiday cheer and count down to Christmas with us!

I would like updates:
Your email will only be used for these advent calendar updates during the holiday season. They will never be sold or shared with third parties.